Spakuj internet do kieszeni i surfuj bez ograniczeń w czasie podróży!
Linie lotnicze Air France KLM nawiązały współpracę z firmą telekomunikacyjną Transatel, aby zaoferować podróżnym rozwiązanie mobilne Bitebird. Kieszonkowy hotspot WiFi w technologii 4G zapewnia łączność z internetem podczas zagranicznych wojaży bez jakichkolwiek opłat roamingowych. Bitebird to interesująca propozycja dla wszystkich, którzy chcą pozostać online w trakcie całej podróży.
2016-07-22, 11:24

Chciałbyś pozostać online podczas wyjazdów zagranicznych bez konieczności  ponoszenia wysokich opłat za internet? Teraz jest to możliwe dzięki porozumieniu Air France KLM z firmą Transatel. Kieszonkowy hotspot zapewnia bezpieczną łączność z siecią internetową podczas pobytu za granicą bez ponoszenia kosztów roamingowych. Rozwiązanie jest dostępne w coraz większej liczbie krajów na całym świecie, a opłaty są naliczane według lokalnych taryf. Można z niego korzystać także w Polsce.

Internet zawsze pod ręką!
Bitebird to małe, poręczne urządzenie, które bez problemu mieści się w kieszeni. Dzięki temu łączność z internetem można mieć zawsze w zasięgu ręki. Jego atutem jest także to, że pozwala uniknąć wysokich opłat roamingowych, gdyż każdy użytkownik uiszcza wyłącznie opłaty za internetowy  transfer według taryf obowiązujących w miejscu, w którym właśnie przebywa. Poza tym, Bitebird pozwala jednocześnie połączyć z internetem nawet 10 urządzeń (smartfon, tablet PC).

Jak to działa?
Bitebird łączy się z globalną siecią GSM za pomocą inteligentnej, zintegrowanej karty SIM. Urządzenie konwertuje sygnał GSM na sygnał Wi-Fi. W krajach, w których działa, Bitebird rozpoznawany jest automatycznie, natychmiast zapewniając dostęp do internetu.
W optymalnym środowisku bez zakłóceń, teoretyczny zasięg sygnału Wi-Fi wynosi 100 metrów. Jednak zasięg sieci Wi-Fi może być różny w zależności od sytuacji. Im bliżej znajdują się urządzenia do jego odbioru, tym sygnał Wi-Fi będzie silniejszy. W przypadku jakichkolwiek barier (takich jak na przykład ściany, sufity i meble) pomiędzy danym urządzeniem a Bitebird WiFi, siła sygnału Wi-Fi może być osłabiona. W takiej sytuacji wystarczy przesunąć urządzenie bliżej Bitebird.

Potęga Bitebird!
Bitebird działa już w 46 krajach, a lista będzie systematycznie poszerzana o kolejne państwa. Pasażerowie linii  Air France i KLM mogą już kupić hotspot WiFi 4G (w pakiecie z przedpłaconą kartą SIM o wartości 50 EUR) za 55 980 Mil programu lojalnościowego Flying Blue na stronie store.flyingblue.com. Hotspot wraz z doładowaniem można też kupić na stronie www.bitebird.com, gdzie jest dostępny w różnych opcjach cenowych.
W pakiecie z kartą SIM hotspot Bitebird zapewnia bezpieczne połączenie szyfrowane za pomocą hasła.
 Więcej informacji na temat rozwiązania Bitebird oraz aktualną listę krajów, w których jest ono dostępne, można znaleźć na stronie www.bitebird.com.

Transatel
Transatel jest firmą telekomunikacyjną oferującą usługi technologiczne, począwszy od telefonii komórkowej po internet. Obejmując zarówno segment B2B jak i B2C, firma działa zarówno jako operator sieci mobilnej, jak też usług oferowanych w sieci mobilnej. Platforma techniczna Transatel jest podłączona do 7 europejskich operatorów i zapewnia łączność dla ponad 1,7 mln kart SIM. Firma posiada swoje biura we Francji, Wielkiej Brytanii, Belgii, Luksemburgu, Szwajcarii, Holandii i Stanach Zjednoczonych.

Air France KLM
Od 2004 roku Grupa Air France KLM tworzy jeden z największych sojuszy w transporcie lotniczym. Obydwie linie dysponują potężną siatką połączeń na trasach dalekiego zasięgu, realizowanych z i do Europy. Liczy ona obecnie 316 miast w 115 krajach, a loty realizowane są z lotnisk bazowych w Paryżu i Amsterdamie. W 2014 roku z usług Air France i KLM skorzystało 87.4  mln pasażerów. Grupa posiada również wiodący w Europie program lojalnościowy Flying Blue, liczący już ponad 27 mln członków.

Air France KLM wspólnie z partnerskimi liniami – Delta i Alitalia – tworzą największe transatlantyckie joint venture, które obsługuje ponad 250 lotów dziennie. Linie Air France i KLM należą do sojuszu SkyTeam, który zrzesza 20 przewoźników lotniczych. Za pośrednictwem SkyTeam pasażerowie zyskują szeroki dostęp do globalnej sieci połączeń: ponad 16 tys. lotów dziennie, do ponad 1 050  miast w 177 krajach.

Aktualne oferty promocyjne znaleźć można na stronach: www.airfrance.pl, www.klm.pl oraz pod numerami telefonów: +48 (22) 51 23 949 i +48 (22) 51 23 947.

Kontakt dla prasy:
Dorota Kaźmierska, 101dot